Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder 25+ online videokurser videokonsultationer
Gravid.dk logo
Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation

Sådan kommer dit underliv i form efter fødsel

Bækkenbundstræning

Efter en fødsel er din krop både udmattet og forandret. Din krop har været igennem et stort pres i 9 måneder. Den forandrer sig meget gennem hele graviditeten, men især fødslen tærer hårdt på den og efterlader dit underliv forandret. Du kan dog sagtens træne det gen, så det kommer i form og bliver næsten lige så stramt som inden du fik børn.

Din krop efter fødslen

Det kan være en svær tid efter fødslen. Du står med et lille nyt familiemedlem som har brug for pasning og pleje i døgnets 24 timer. Du er selv træt og udmattet og derudover er din krop forandret. Du har måske oplevet at få strækmærker, dine bryster har forandret sig og du vejer mere end du gjorde inden graviditeten selv lang tid efter fødslen. En graviditet er hårdt både fysisk og psykisk, men derfor er der også meget hjælp at hente.

Dette sker med bækkenbunden under graviditet og fødsel

Under din graviditet og fødsel har din bækkenbund udvidet sig mange gange. Den udsættes for meget og udvider sig mere end dens normale længde. Dette giver skader på bækkenbunden. Disse skader er i forskellige grader. Nogle oplever at den er blevet slap og svækket. Andre oplever at fibre og nerver er blevet beskadiget under fødslen. Efter fødslen er det en følelsesmæssig tid og en hård tid med mange nye ting. Derfor kan du måske slet ikke overskue at tænke på at få dit underliv i form igen. Det behøver dog ikke være hverken svært eller tage tid væk fra dine andre gøremål.

Derfor kan bækkenbundstræning hjælpe dig

Efter graviditet og en fødsel har mange en slap og beskadiget bækkenbund. Det påvirker alle kvinder ikke kun i forhold til sexlivet, men især ved andre meget ubehagelig konsekvenser. Hvis du har en slap bækkenbund oplever du måske upassende prutter, at du tisser lidt i trusserne, bremsespor og tyngdefornemmelse. Det er for mange både pinligt og tabubelagt, men du er ikke alene. Den gode nyhed er, at du selv kan afhjælpe problemet hjemme.  De fleste kvinder oplever dette efter en fødsel, men uanset om du bemærker gener af en slap bækkenbund eller ej, er det bedst for alle kvinder som lige har født at genoptræne bækkenbunden – læs mere om det her.

Sådan træner du din bækkenbund

Du træner din bækkenbund ved at lave knibeøvelser. Et knib lukker for dine åbninger. For at få dit underliv i form igen, skal du lave knibeøvelser struktureret i længere tid. Knibeøvelser har ingen bivirkninger og giver en god effekt på de fleste som har fået en slap bækkenbund efter fødsel. Efter fødslen kan det tage 3 måneder, før du tydeligt kan mærke dine knib. Du træner din bækkenbund ved dagligt at lave 3 knibe sæt af 8-12 knib med under et minuts pause mellem hvert sæt. Du kniber i 5 til 10 sekunder og efter hvert knib holder du en pause svarende til længden på dit knib. Kniber du i 8 sekunder, holder du en pause i 8 sekunder.

Del artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Andre læste også:
Tigerspring
Baby
De 10 Tigerspring

Tigerspring er en måde at dele babys udvikling op i nogle trin. Forskning på området har vist, at børns udvikling

Babysvøb
Baby
3 ting du skal vide om babysvøb

Babysvøb betyder, at du svøber din baby stramt ind i et klæde. Det er en teknik, som har været brugt