Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation
Gravid.dk på Trustpilot

Sådan bliver du klar til babyen kommer

Klar til baby
Er I klar til baby?

Når du er gravid især for første gang, er det hele meget nyt, spændende og måske også skræmmende. Det er helt naturligt at blive bekymret for alle de nye ting der sker. Din krop ændrer sig og snart gør jeres liv. Det er vigtigt at have ro omkring sig i graviditetens sidste fase, derfor er det en god ide tidligt at forberede til, når denne lille kommer.

Læs om barnets første tid

Der findes rigtig meget litteratur om at blive gravid, om selve graviditeten og om barnets første tid. Det er ment som en støtte og hjælp, ikke som en løftet pegefinger. For de fleste kommer det meget naturligt at blive mor eller far, men det er stadig en god idé at lære og læse om hvad der ske, når babyen kommer hjem til jer. For at blive forberedt bedst muligt og derfor fjerne en del nervøsitet, hjælper det at læse om, hvordan man bedst passer på babyen. Du kan også høre familiemedlemmer, måske din egen mor eller venner, om deres oplevelser og gode råd. 

Køb det udstyr i får brug for

Inden babyen kommer, er der mange ting, som du skal have klar. Der er meget babyudstyr som er højst nødvendigt og det kan blive meget dyrt. Du kan med fordel lave et budget over det i skal bruge og derudfra se, hvor mange penge i får brug for. Det er bestemt ikke billigt at få en baby og mange af de store udgifter ligger inden du føder. I skal købe alt fra seng, barnevogn, autostol og puslebord til dyne, legetøj, sutter, tøj og andre småting. Når babyen kommer, går der ikke lang tid, før der skal købes nyt tøj, en højstol, en større seng og den bedste klapvogn. Nogle af tingene kan med fordel købes brugt, uanset er det en god ide at undersøge produkterne inden køb, både med hensyn til sikkerhed og priser.

Gør babyens værelse klar og find tid

For mange bringer det ro at have alting klar til brug inden terminen nærmer sig. Hvis I har et rum som skal blive til babyværelse, kan dette gøres klar med diverse møbler og tilbehør. Når alting er klar til babyen, så gælder det om at nyde den sidste tid, hvor du kan være dig selv. Det samme gæler for familien, som helt sikkert også vil komme til at hjælpe. Husk at det også kan være en god ide at købe en gave moderen, det hele kan være noget af en omvæltning.

Del artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
Andre læste også:
Fødselsudspil
Gravid
En skræddersyet graviditet og fødsel

En god og sikker start på livet Det er Sundhedsminister Ellen Trane Nørbys (28. november 2016 – 27. juni 2019) nye målsætninger for fremtidens fødsels indsats, og det skal blandt andet resultere i en skræddersyet graviditet og fødsel. Med det nye fødselsudspil hun i dag er kommet med

Ligamentsmerter
Gravid
Ligamentsmerter under graviditet

Mange gravide kvinder oplever underlige fornemmelser i  kroppen. Mange af disse fornemmelser vil måske føles ubehagelige og mere eller mindre smertefulde. Ligamentsmerter er noget de fleste gravide oplever i højere eller mindre grad. I artiklen får du svar på, hvad ligamentsmerter er, så du ikke bliver urolig, når du oplever dem.