Søg
Close this search box.
Manden spiller en vigtig rolle
Hvad gør du for din gravide kæreste?

Manden spiller en vigtig rolle i kvindens graviditet

Picture of Af sponsor
Af sponsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Mange tror fejlagtigt, at mandens rolle i en kvindes graviditet er minimal. Det er bestemt ikke tilfældet. Selvfølgelig er det kvinden, der skal bære den store byrde og glæde, der er ved at være gravid. Men manden har magten til at gøre processen vedrørende graviditeten enten væsentligt bedre eller væsentligt værre.

Det er dog langtfra alle mænd, der ved, hvordan man skal agere under en graviditet. Skal man trække sig tilbage? Skal man være omklamrende? Skal man lige pludselig ændre sin adfærd ved for eksempel at være meget mere huslig og vaske sengetøj? Eller skal man bare fortsætte, som man plejer?

Forstå konteksten

Det er svært at give noget endegyldigt svar på, hvordan man som mand skal agere under en graviditet. Det kommer meget an på den givne situation og konteksten, det hele foregår i. For at finde ud af, hvordan du skal forholde dig til de forskellige situationer, er det vigtigt, at du sætter dig ind i din kvindes behov. Her er det vigtigt, at du ikke negligerer tidligere oplevelser.

Det vil sige, at du forstår, hvilken kvinde det er, du har at gøre med. Er det en meget stærk karrierekvinde? Er hun ofte meget hormonel? Har hun et stort socialt netværk? Og så videre.

Det er vigtigt, at du ikke bare behandler alle kvinder på en måde under en graviditet. Det er selvfølgelig forskelligt, hvad hun har brug for.

Husk dig selv

Selvom det er en selvfølge, at din kvinde skal have lidt opmærksomhed, er det essentielt, at du ikke begynder at negligere dig selv. Rigtig mange forhold går igennem svære tider under en graviditet, hvilket ofte er forbundet med, at den naturlige balance rykker sig, og manden bliver frustreret over, at kvinden pludselig skal styre det hele. I stedet for hurtigt at afklare, hvordan landet ligger, bliver det holdt inde, indtil manden ikke længere kan klare frustrationerne.

Derfor er det vigtigt, at du tager tid til dig selv, hvor du gør det, du virkelig allerbedst kan lide. For mange mænd er det fodbold. Hvis du allerede har været på fodboldrejser før, ved du, hvor sjovt det er. En fodboldrejse er som regel bare et par dage, hvilket er et helt perfekt afbræk i hverdagen med dine kammerater. Din kvinde har sikkert også godt af at være lidt sammen med hendes bedste veninder og måske også familien.

Gør noget ekstra for hende

Selvom du skal huske dig selv, er det selvfølgelig vigtigt, at du forstår, at denne periode er vigtig. Du har valgt kvinden i dit liv, som er i gang med at bære dit barn. Det er ligegyldigt, om det er første gang eller tiende gang. Det er stadig lige specielt.

I skal forhåbentligt være sammen for altid, og denne periode skaber præcedens for rigtig meget efterfølgende. Derfor er det så vigtigt, at du behandler hende med respekt som altid, men også lige går et skridt videre i forhold til at forkæle hende. De fleste kvinder vil gerne føle sig specielle og her har du en gylden mulighed for at få hende til at føle sig som det eneste i verden for dig.

Planlæg derfor nogle helt specielle dage under graviditeten. Gør det, mens hun stadig er nogenlunde normal bevægelig, så hun ikke behøver at fokusere på eventuelle graviditetssmerter.

En god idé er at tage det stiveste puds på, benytte din barbermaskine på de lange skægstubbe og sætte dit hår på den måde, hun allerbedst kan lide det. Så skal du selvfølgelig have en eller anden gave som overraskelse, som du giver, mens I er på en eller anden meget romantisk restaurant.