Kost og fertilitet
Spiser du sundt?

Kan man spise sig gravid?

Af sponsor
Af sponsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ikke helt, men man kan forbedre sine chancer for at blive gravid betydeligt, hvis man spiser og lever sundt. Det kan du læse mere om her, hvor du kan få gode råd til, hvordan du booster din fertilitet;

Det er meget forskelligt, hvor lang tid det tager at blive gravid. For nogle tager det lang tid, mens andre bliver gravide uden, at de selv ønsker det. Hvis man går og drømmer om at blive gravid, er der flere ting, man selv kan gøre for at forøge ens chancer.

Egentlig kan det siges meget kort: man skal leve så sundt som muligt.

Det er jo en kryptisk og relativ ting at sige, og man skal finde det niveau, der passer til en. Der er dog nogle generelle råd, som man med fordel kan følge, hvis man ønsker at blive gravid.

Gode råd til at øge sin fertilitet

Det første, og måske det vigtigste råd er, at kvitte tobak, alkohol og andre rusmidler. Undersøgelser har vist, at kvinder der drikker mere end 14 genstande om ugen, i gennemsnit er dobbelt så lang tid om at blive gravide, end de kvinder der drikker mindre end 14 genstande ugentligt.

Også mandens forbrug af alkohol, og især tobak, har stor betydning for chancerne for at blive gravide, da det har en stærk negativ effekt på hans sæd.

Der er mange myter om, hvad man skal spise for at blive gravid. Fælles for dem alle er, at der ikke er nogle videnskabelig evidens for, at det virker. Selvom der ikke findes nogle magiske fødevarer, som kan gøre en gravid, så har kosten og ens generelle sundhed alligevel stor betydning for ens chancer for at blive gravid.

Hvis man har et BMI, som ligger i enten den lave eller den høje ende, kan man forsøge at ramme en normalværdi, som passer til ens kropstype. Derudover hjælper det også at have et stabilt blodsukkerniveau og ofte dyrke motion.

Hvorfor bliver jeg ikke gravid?

Selvom man lever og spiser sundt, kan man have nogle fysiske udfordringer, som gør, at man ikke bliver gravid og, som man ikke kan spise sig fra. Derfor skal man altid rådføre sig hos sin læge, hvis man over længere tid oplever problemer med at blive gravid.

Når du/I forhåbentlig er lykkes med at blive gravide, og har fået et dejligt barn, kan man med fordel fortsætte den sunde livsstil – både for din egen og dit barns skyld. Moderens kost har nemlig også stor betydning under graviditeten, og mens man ammer, hvilket du kan læse mere om her.

Og hvis man barnet vokser op med at spise en sund og varieret kost, er der også gode chancer for, at det vil fortsætte med det resten af livet.

Så på med vanten og få en sundere livsstil – både for dit barns skyld, men ikke mindst for dig selv!