Hvad har jeg brug for efter fødslen?

Efter fødslen

Du har styr på, hvad der skal pakkes med i tasken til hospitalet, og puslebordet står allerede klar med nøje udvalgte plejeprodukter til den lille ny efter fødslen. Men hvad med dig selv? Har du tænkt over, hvilke produkter du selv har brug for som nybagt mor?

Her får du en liste med de mest uundværlige produkter, som du med al sandsynlighed vil elske at have ved hånden efter fødslen. Udover at være must-haves til den første tid i barselsboblen er mange af tingene også supergode at få med i hospitalstasken.

Skylleflaske

Størstedelen af kvinder, der føder vaginalt, vil i større eller mindre grad opleve at briste under fødslen. Uanset om du brister eller ej – og i hvilken grad – vil de første toiletbesøg gøre av. For at dulme smerterne og undgå infektion i eventuelle syninger bør du skylle understellet med vand, og til det formål er en momkind skylleflaske med lang tud og brusehoved helt fantastisk!

Efterfødselsbind

Efter fødslen er du efterladt med et blødende sår i livmoderen, der hvor moderkagen har løsrevet sig. For de flestes vedkommende varer blødningerne mellem 6-8 uger med varierende intensitet, og du bør derfor samle et lager af bind i forskellige størrelser – fra de kæmpestore ”mor-bleer” til almindelige hygiejnebind.

Efterfødselstrusser

Du behøver ikke føle dig som en patient, bare fordi du har født et barn, og derfor har momkind opgraderet den gyselige nettrusse, som bliver udleveret på barselsgangen. Efterfødselstrussen fra momkind er højtaljet og tætvævet, så den sidder behageligt på alle kropstyper, og så er den god til fiksering af efterfødselsbind.

Isbind

Efter fødslen vil det give stor lettelse at lægge kolde omslag forneden. Du kan selv lave isbind ved at fryse våde hygiejnebind, men det kan gøres nemmere og mere komfortabelt med momkinds køle- og varmepose. Udover at være genial som kuldebehandling på mellemkødet, kan den opvarmes og bruges til smertelindring ved f.eks. efterveer eller brystbetændelse.

Kejsersnittrusse

Føder du ved kejsersnit, er det vigtigt at huske, at arret kræver særlig opmærksomhed og omsorg. Den specialdesignede momkind kejsersnittrusse giver maven et kærligt ”klem”, hvilket giver god støtte under helingsprocessen. Kejsersnittrussen er højtaljet, og materialet er blødt og behageligt med et åndbart panel over selve arret.

Ammeindlæg

Alle ammeforløb er unikke, og det kan f.eks. være forskelligt, hvor hurtigt mælken løber til. Fælles for ammende mødre er behovet for ammeindlæg, og de findes i mange former og materialer. Nogle foretrækker engangsammeindlæg, mens andre sværger til genanvendelige ammeindlæg i uld, silke, bomuld eller viskose.

Momkind box

Hvis du vil gøre det let for dig selv, kan du købe alle de essentielle efterfødselsprodukter samlet i en momkind box. I en complete care box får du både efterfødselstrusser, skylleflaske, køle-og varmepose, store og små efterfødselsbind, engangsammeindlæg, lanolinsalve til brystvorterne og en lækker kropsolie. Du kan også vælge en belly care box, der bl.a. indeholder de skønne momkind graviditetsshorts, ligesom momkind har sammensat særlige bokse til kvinder, der føder ved kejsersnit.

Selvom fokus selvfølgelig vil være 100% på baby i den første tid, må du ikke glemme dig selv mama! Du fortjener de bedste mor-venlige produkter, der kan lette ubehag forneden og gøre den første tid efter fødslen mere tålelig.

Om forfatteren

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Personlig sparring med jordemoder Berit
  • Få kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Personlig sparring med jordemoder Berit
  • Få kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler