Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder 25+ online videokurser videokonsultationer
Gravid.dk logo
Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation

Guide til planlægning af babyshower for din veninde

Babyshower råd

Er én af dine veninder gravid og vil du gerne gøre noget sødt for hende i forbindelse med graviditeten? Så er et babyshower en rigtig god og sød idé at holde for hende. Du får her en guide til hvordan du planlægger det bedste babyshower.

Begivenheden

Et babyshower er en fest, som bliver holdt til ære for den gravide og er en fejring af at hun snart skal føde. Det er som regel kun kvinder, der er med til et babyshower, men det kan du selv bestemme om det skal være tilfældet. Lav gerne det til et ”surprise” babyshower, så din gravide veninde får det som en glædelig overraskelse på dagen.

Dato og tidspunkt

Fastlæg en dato i god tid, så du har masser af tid til at planlægge festen i. Forhør dig om datoen passer med din venindes familie og veninder. Husk at gøre det klart for alle at det er et ”surprise” babyshower, så de ikke må fortælle den gravide noget om festen.

Find på en lille hvid løgn, som at lave en aftale med hende om at I skal spise brunch sammen den dag, eller inddrag hendes partner til at invitere hende ud på den valgte dato, så hun ikke planlægger andre ting på dagen.

Lokation

Find et sted hvor du ønsker at holde babyshower. Hvis det skal være et lille, intimt babyshower, kan du evt. holde det i hendes hjem, eller hos dig eller i en af de andre gæsters hjem. Hvis det er et større arrangement, kan du finde et lokale hvor der er plads til alle gæsterne.

Pynt

Det klassiske babyshower bliver pyntet op enten i lyseblåt eller lyserødt tema, afhængigt af om din veninde venter en pige eller en dreng. Eller du kan pynte op i prinsessetema, hvis hun venter en pige, eller i actionman-tema, hvis hun venter en dreng.

Du kan også vælge at pynte op baseret på sæsonen, fx sommer, vinter, forår eller efterårstema. Dette tema er også godt hvis din veninde ikke ønsker at definere kønnet.

Mad og drikke

Til et babyshower hører der en masse kreativ mad med, der er dekoreret så det passer til temaet. Især kagerne er der mange muligheder for at lave i et sødt babytema. Du kan finde meget inspiration til flotte babyshowerkager, der vil give gæsterne, og ikke mindst din gravide veninde, et stort smil på læben og gøre festen gennemført.

Underholdning

En god måde at sørge for at gæsterne kommer til at hygge sig og få sig et godt grin, er ved at planlægge noget underholdning. Det kan være en quiz til din gravide veninde for at teste hendes viden om børn, børnepasning, børnegråd og bleskift.

En photobooth, enten hjemmelavet eller en du lejer, er også en god stemningsspreder, og er en måde hvor din veninde kan få en masse sjove billeder af sine gæster, som hun kan have som minde om hendes babyshower.

Gaver

Hvis du vil give hende en ekstra gave udover festen, så kan du evt. give hende tøj eller legetøj til den kommende baby. Hvis din veninde i forvejen er fuldt udstyret med ting til babyen, så kan det også være en idé at slå dig sammen med nogle af de andre gæster om noget til hendes boligindretning, så hendes hjem bliver så børnevenligt som muligt til når barnet kommer. Hvis hun lige er flyttet i et nyt hus eller lejlighed med sin partner, kan I give dem et gavekort til en boligbutik, og dertil give hende nogle ideer til hjemmet, så hun kan få inspiration og ideer til hvordan de skal indrette deres nye hjem til dem og deres baby.

Del artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Andre læste også:
Tigerspring
Baby
De 10 Tigerspring

Tigerspring er en måde at dele babys udvikling op i nogle trin. Forskning på området har vist, at børns udvikling

Babysvøb
Baby
3 ting du skal vide om babysvøb

Babysvøb betyder, at du svøber din baby stramt ind i et klæde. Det er en teknik, som har været brugt