Logo Gravid.dk
Søg
Close this search box.
Gravidbilleder
Gravidbilleder til dig der vil forevige maven på smukkeste vis

6 tips til dig der vil forevige maven med nogle smukke gravidbilleder

Picture of Af sponsor
Af sponsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Har du overvejet at forevige maven med nogle smukke gravidbilleder?
At stå foran spejlet om morgenen med mobiltelefonen, for at fange mavens udvikling, er noget mange gravide gør nu om dage. Nogle går dog og drømmer om at få taget gravidbilleder af en ’rigtig’ fotograf, og med god grund.

Gravid billeder er blevet utroligt populære, og der er da heller ikke noget smukkere end en mave med nyt liv indeni. Men hvordan finder man egentlig en ’gravid fotograf’? Hvornår skal billederne tages? Hvad skal man have på?

I artiklen her får du svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål omkring graviditets fotografering.

1. Hvornår skal gravidbilleder tages?

For langt de fleste, er det bedste tidspunkt få taget gravidbilleder mellem uge 2834. Så kommer det lidt an på om det er dit første barn, eller om du har været gravid før. Maven bliver nemlig ofte hurtigere stor med baby nummer 2, 3 osv. Og så er det også en personlig præference, om man gerne vil have en lidt beskeden bule eller den helt store mave på sine billeder.

Gravid fotografering kan være en super sjov oplevelse, men det er også lidt krævende. Derfor er det en god ide at få det gjort mens du stadig er rimelig frisk. De sidste par uger af graviditeten kan godt være lidt hårde. Desuden er der selvfølgelig altid en risiko for at du føder inden billederne er i kassen, hvis du venter for længe. Så book dit fotoshoot i god tid, og send eventuelt fotografen et billede af maven, så de kan hjælpe dig med at beslutte hvilken uge er bedst for dig.

2. Gravidbilleder udenfor eller inde i et studie?

Om du ønsker at forevige maven inde i et fotostudie eller ude i naturen, afhænger lidt af hvilken type billeder du drømmer om – og så selvfølgelig også lidt af vind og vejr.

Billeder i undertøj eller helt uden tøj på, tages ofte inde i et fotostudie, med lækkert lys, en flot silhuet-effekt, og helt enkle baggrunde. Netop denne type mavebilleder, er også rigtig flotte i sort hvid. Og så er du selvfølgelig garanteret ’godt vejr’.

Gravidbilleder på stranden, i skovkanten, på en allé med gamle træer, under de blomstrende kirsebærblomster, eller på en anden fantastisk lokation er utroligt populære – specielt om foråret, henover sommeren og i det smukke efterår. For naturen er jo bare fantastisk og symboliserer så fint hvad det betyder at skabe et nyt liv. Fotografer som specialiserer sig i gravidfotografering, kender alle de gode steder at få taget billeder året rundt, og kan guide dig til præcis den rigtige lokation til dine billeder.  Til udendørsbilleder, vælger rigtig mange gravide også at låne en eller flere flotte gravidkjoler af fotografen, for at give billederne lidt ekstra drama og romantik.

3. Hvad skal jeg have på til mit gravid fotoshoot?

Fotograf søs savage

Fotografer som specialiserer i gravid fotografering, har ofte en hel garderobe af smukke gravidkjoler, kimonoer, silketørklæder og andet fint som man kan låne til sit fotoshoot.

Hvis du gerne vil ha’ taget billeder i undertøj, så kan det betale sig at investere i et lidt lækkert sæt som passer til din krop som den er lige nu. Gør det til en del af oplevelsen, at du får lov til at forkæle dig selv med noget andet end praktiske trusser og amme BH-er!

I den sidste ende handler det også om hvad du drømmer om. Derfor er det en god ide at kigge lidt omkring i de forskellige gallerier med gravidbilleder, indtil du finder netop det ’look’ og den stil som du synes passer dig.

4. Hvordan finder jeg en fotograf til gravidbilleder?

Graviditetsfotografering er en niche for sig selv, og derfor er der også fotografer i hele landet, som specialiserer sig i at tage netop den type billeder. De ved lige præcis hvordan man skal stå, sidde, placere hænderne og hvor man skal kigge hen, for at vise den fine mave flot frem, og samtidig give dig en god oplevelse på dagen.

Fotograf søs savage

Der er mange forskellige typer af gravidbilleder, så tag et grundigt kik på fotografens hjemmeside, og se om deres portefølje er netop det du ønsker. Hvis ikke, så er det en god ide at kigge lidt videre, indtil du finder den helt rigtige. For netop gravidbilleder, kan ikke tages om, når først tiden er gået.

En personlig anbefaling er altid dejligt, så spørg eventuelt andre gravide i dit netværk som har fået taget billeder for nyligt, eller i din terminsgruppe på Facebook, om deres oplevelse og billeder.

5. Hvem skal være med på mine gravidbilleder?

Nogle kvinder ønsker at have den kommende far med på deres billeder. Dem som allerede har børn, synes nogle gange at det er hyggeligt at have den kommende storebror eller søster med til deres fotoshoot. Hunden og hesten kan også være med.

Hvis du har et specielt ønske til hvem der skal være med på dine mavebilleder, så tag en god snak med fotografen om det inden. Både så de kan sætte den nødvendige tid af til det, og så du er sikker på, at det er noget de har erfaring med. Det kræver ekstra planlægning at have en lille gut på 2 år med til et shoot, og her er det for eksempel en god ide at tage far, moster eller mormor med som så kan lave noget hyggeligt med den lille i noget af tiden, mens det kun er dig der får taget billeder. På den måde får alle en god oplevelse.

6. Hvad koster gravid fotografering?

Prisen på gravidbilleder varierer, og kommer selvfølgelig lidt an på fotografens erfaring, om de har et fotostudie, om de har investeret i gravidkjoler, hvor i landet de holder til osv.

Det er vigtigt at afstemme forventninger, inden du booker dit fotoshoot. Vær helt klar på hvad du får med i din pakke og hvad eventuelle tilkøb koster. Er det kun fotograferingen du betaler for til en start, eller får du et antal billeder med i prisen? Køber du billederne digitalt eller er de printet? Er billederne redigeret når du modtager dem osv.