Søg
Close this search box.
Mindre lån
Sommervarmen kan være hård ved en gravid kvinde.

Gravid i sommervarmen?

Picture of Af sponsor
Af sponsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

3 kølige tips til at klare dig gennem de varmeste dage

Det er skønt at solen titter frem og lækkert at blive brunet lidt, men som gravid kan man hurtigt få det ubehageligt varmt, ikke mindst hvis du er højgravid. Og det er ikke blot meget ubehageligt, men overophedningen kan desværre også være direkte skadelig for fosteret. Du bør selvfølgelig undgå for at sidde for længe med din bare mave i direkte sol, når du solbader, men det er dog også en risikofaktor, hvis du oplever generelt at have det for varmt ude såvel som indendørs.

Vi bringer derfor 3 gode råd til at køle dig ned, så du langt bedre kan nyde sommeren og din graviditet til fulde.

Drop ferien til syden

Mange gravide par skynder sig at få gjort de ting sammen, som det kan være svært at nå som børnefamilie eller som ikke ligefrem går hånd i hånd med dét at have et spædbarn. Derfor flyver mange på ferie sydpå for at have en romantisk kæresteferie inden den lille ny kommer og forvandler familien til et trekløver!

Men både den anstrengende flyvetur og varme døgnet rundt går skidt i hånd med at være mange uger henne i graviditeten. En hedebølge på feriedestinationen kan selvsagt virkelig ødelægge ferien. Bliv i stedet under køligere himmelstrøg og nyd i stedet at bade i den svenske skærgård eller tage på romantisk Bed’n’Breakfast på én af de mange skønne danske øer.

Køl boligen grundigt ned

Mange tænker at det er overvurderet at man som gravid ligefrem vil blive overophedet af en dansk sommer og at det blot bliver dejligt med ugevis af sol og varme. Men tænk så lige tilbage på sidste sommer! Varme døgnet rundt er dybt frustrerende i længden og som gravid med kvalme eller højgravid med væske i kroppen, kan det blive et helvede. Du har brug for et godt søvnmønster og det kan gøre mange feriebegivenheder knapt så sjove, hvis du har sovet dårligt.

Invester derfor i ventilatorer og aircondition til soveværelse og stue, så du også kan sove godt i de mange varme sommernætter. Du kan eventuelt undersøge muligheden for at tage et mindre lån, hvis budgettet strammer efter de andre udgifter til barnevogn og andet babygrej.

Mini-pool og hjemme-wellness

Har du altid været en vaskeægte strandløvinde, bruger du sikkert normalt det meste af sommeren i vand og tæt ved havet! Det kan dog være lidt mere besværligt at være på stranden med maven, ikke mindst fordi du skal holde dig kølig, men også fordi transporten frem og tilbage til strand såvel som svømmehal kan trække tænder ud på varme dage.

Så hvorfor ikke sørge for et lille badeparadis derhjemme? Invester i gode strandstol med parasol og ikke mindst en oppustelig minipool, som du kan slappe af i i haven eller nede i jeres gård, og inviter veninderne over til “beach party”! Næste sommer kan den lille ny så plaske rundt i poolen. Elsker du derimod en hurtig kold skyller under bruseren, kan det også være en idé at investere i en lækker bruser med regn-effekt og vandsparefunktion. Lidt luksus skal der til, og det behøver ikke koste alverden.