Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder 25+ online videokurser videokonsultationer
Gravid.dk logo
Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation

Forskellige gode råd til dig i din graviditet

Gode råd til din graviditet

Graviditeten er for de fleste en af de lykkeligste tidspunkter i deres liv. Dog kan det også være en svær tid, hvor der sker en masse ændringer både i kroppen og også i livet generelt med en lille ny på vej.

Vi har derfor samlet nogle gode råd til hvordan du bedst muligt kommer igennem graviditeten.

Planlæg i forvejen

En familieforøgelse er en stor ting. Den betyder ikke kun, at der kommer et lille nyt familiemedlem til, men har også en stor indflydelse på jeres hverdag, som ændres for altid.

Ikke kun skal I forberede jer på de mange ændringer i jeres livsstil, som jeres skønne baby vil bringe med sig i form af ændret søvnmønster, en anden dagligdag og meget mere, men I vil også opleve mange ændringer før babyen er kommet til verden.

Som mor vil du selvfølgelig opleve ændringer i din krop, men eksterne ændringer som eksempelvis en flytning på grund af mangel på plads i jeres nuværende bolig kan også forekomme.

Her er det en god idé at planlægge i forvejen. Skal I flytte, så vent ikke til I er tæt på terminsdatoen, da det vil have en stressende effekt.

Begynd i stedet allerede i begyndelsen af jeres graviditet med at lede efter bolig, så I kan flytte og falde til inden den lille ny kommer til verden.

Et godt råd er at lede efter jeres nye hjem på en boligportal, da der er større chance for at finde noget her hurtigt end der er på ventelister i diverse boligselskaber.

Ved at bruge en boligportal kan I også målrettet lede efter præcis den bolig I ønsker i forhold til jeres kriterier, frem for ventelister, hvor man ofte må gå på kompromis med en eller flere ting, idet du får mere tilfældige tilbud ud fra mere overordnede, knap så specifikke kriterier.

Vær opmærksom på din krops signaler

Når du er gravid, er det vigtigt at lytte til din krop. Der kan nemlig være mange faktorer, der er vigtige at holde øje med.

Idet graviditet ofte kan blive en stresset tid af flere årsager, er det især vigtigt at lytte til kroppen, så du kan forebygge stress og forøge dit velvære under graviditeten.

Kroppen udsender nemlig signaler i form af stresssymptomer, og disse signaler kan blandt andet vise sig i form af øget irritation, spændingshovedpine, øget træthed og manglende lyst.

Er du opmærksom på disse signaler, kan du forebygge stress, og dermed optimere dit velvære gennem graviditeten, så du kan huske tilbage på det som en god tid.

Fokusér på din kropsholdning

Efterhånden som din mave vokser, bliver din kropsholdning mere og mere påvirket. Det er forskelligt hvordan kropsholdningen bliver påvirket, eksempelvis er der nogle der oplever smerter i lænden mens andre oplever smerter i bækkenet.

Uanset hvad, er det vigtigt, at du er opmærksom på din kropsholdning under din graviditet. Her er der forskellige tips til hvordan du kan gøre dette.

Blandt andet kan du ved at rette ryggen, sænke skuldrene, trække maven ind og op og holde bækkenet i en neutral stilling komme af med den øgede spænding, der er i din lænd.

Herudover er holdningskorrigerende tøj også en god idé, idet den blandt andet hjælper dig med at opretholde den rigtige holdning.

Udover at opretholde den rigtige holdning, kan holdningskorrigerende tøj også hjælpe mod smerter i blandt andet nakke, skulder og ryg, idet en foroverbøjet holdning ofte leder til sådanne smerter.

Forbedres din holdning, formindskes gener forårsaget af en mindre optimal holdning også, hvilket i sidste ende kan forøge dit velvære under din graviditet, idet du får en bedre helhedsoplevelse når du ikke har smerter.

Del artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Jordemoder Berit
Jordemoder Berit
Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun medlemsklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.
Andre læste også:
Tigerspring
Baby
De 10 Tigerspring

Tigerspring er en måde at dele babys udvikling op i nogle trin. Forskning på området har vist, at børns udvikling

Babysvøb
Baby
3 ting du skal vide om babysvøb

Babysvøb betyder, at du svøber din baby stramt ind i et klæde. Det er en teknik, som har været brugt