Søg
Close this search box.
Gode råd til din graviditet
Bygger du også rede under din graviditet?

Forskellige gode råd til dig i din graviditet

Picture of Af Jordemoder Berit
Af Jordemoder Berit

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Graviditeten er for de fleste en af de lykkeligste tidspunkter i deres liv. Dog kan det også være en svær tid, hvor der sker en masse ændringer både i kroppen og også i livet generelt med en lille ny på vej.

Vi har derfor samlet nogle gode råd til hvordan du bedst muligt kommer igennem graviditeten.

Planlæg i forvejen

En familieforøgelse er en stor ting. Den betyder ikke kun, at der kommer et lille nyt familiemedlem til, men har også en stor indflydelse på jeres hverdag, som ændres for altid.

Ikke kun skal I forberede jer på de mange ændringer i jeres livsstil, som jeres skønne baby vil bringe med sig i form af ændret søvnmønster, en anden dagligdag og meget mere, men I vil også opleve mange ændringer før babyen er kommet til verden.

Som mor vil du selvfølgelig opleve ændringer i din krop, men eksterne ændringer som eksempelvis en flytning på grund af mangel på plads i jeres nuværende bolig kan også forekomme.

Her er det en god idé at planlægge i forvejen. Skal I flytte, så vent ikke til I er tæt på terminsdatoen, da det vil have en stressende effekt.

Begynd i stedet allerede i begyndelsen af jeres graviditet med at lede efter bolig, så I kan flytte og falde til inden den lille ny kommer til verden.

Et godt råd er at lede efter jeres nye hjem på en boligportal, da der er større chance for at finde noget her hurtigt end der er på ventelister i diverse boligselskaber.

Ved at bruge en boligportal kan I også målrettet lede efter præcis den bolig I ønsker i forhold til jeres kriterier, frem for ventelister, hvor man ofte må gå på kompromis med en eller flere ting, idet du får mere tilfældige tilbud ud fra mere overordnede, knap så specifikke kriterier.

Vær opmærksom på din krops signaler

Når du er gravid, er det vigtigt at lytte til din krop. Der kan nemlig være mange faktorer, der er vigtige at holde øje med.

Idet graviditet ofte kan blive en stresset tid af flere årsager, er det især vigtigt at lytte til kroppen, så du kan forebygge stress og forøge dit velvære under graviditeten.

Kroppen udsender nemlig signaler i form af stresssymptomer, og disse signaler kan blandt andet vise sig i form af øget irritation, spændingshovedpine, øget træthed og manglende lyst.

Er du opmærksom på disse signaler, kan du forebygge stress, og dermed optimere dit velvære gennem graviditeten, så du kan huske tilbage på det som en god tid.

Fokusér på din kropsholdning

Efterhånden som din mave vokser, bliver din kropsholdning mere og mere påvirket. Det er forskelligt hvordan kropsholdningen bliver påvirket, eksempelvis er der nogle der oplever smerter i lænden mens andre oplever smerter i bækkenet.

Uanset hvad, er det vigtigt, at du er opmærksom på din kropsholdning under din graviditet. Her er der forskellige tips til hvordan du kan gøre dette.

Blandt andet kan du ved at rette ryggen, sænke skuldrene, trække maven ind og op og holde bækkenet i en neutral stilling komme af med den øgede spænding, der er i din lænd.

Herudover er holdningskorrigerende tøj også en god idé, idet den blandt andet hjælper dig med at opretholde den rigtige holdning.

Udover at opretholde den rigtige holdning, kan holdningskorrigerende tøj også hjælpe mod smerter i blandt andet nakke, skulder og ryg, idet en foroverbøjet holdning ofte leder til sådanne smerter.

Forbedres din holdning, formindskes gener forårsaget af en mindre optimal holdning også, hvilket i sidste ende kan forøge dit velvære under din graviditet, idet du får en bedre helhedsoplevelse når du ikke har smerter.