Søg
Close this search box.
Barnedåb
Inspiration til gode gaver til den lille.

Gode gaveidéer til barnedåben

Picture of Af sponsor
Af sponsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

I forbindelse med at der kommer en lille ny til verden, i enten vennekredsen eller familien, kommer der diverse højdepunkter som fejres med en lille sammenkomst.

Barsel, barnedåb og den første fødselsdag. Dertil forventes det også i Danmark, at man medbringer en gave til den lille ny, eller det nye forældrepar.

Derfor vil vi her prøve at hjælpe dig, med nogle gode gaveidéer til primært barnedåben.

Baby- og børnetøj

En nødvendighed til ethvert nyfødt barn, er selvfølgelig tøj. Børn vil i de første mange år af deres liv, vokse helt ekstremt. Derfor vil de også vokse ud af tøjet, som de kan passe nu her.

Derved vil forældrene blive lykkelige for at få tøj i dåbsgaver.

Til barnedåben er det kendt om det er en pige eller dreng, så man kan købe tøj hertil som passer kønnet. Dog kan man få meget smart unisex tøj, som vil passe både piger og drenge.

Som nyfødt baby, er det især ekstremt populært at klædes i bodystockings. Disse er virkelig lette at få barnet i, og samtidig at få af igen, når bleen skal skiftes. Derfor vil bodystockings være en ideel gave til den kommende barnedåb.

En alternativ idé kunne være at give forældrene et gavekort til en børnetøjsbutik, så de kan købe tøjet selv, når der er brug for tøj i en større størrelse.

Gaver til barnets soveværelse

Til barnets soveværelse, er der mange fremragende gaveidéer. Et sikkert hit er en uro, til at hænge over barnets soveplads, eller eventuelt puslepladsen. En uro i mange farver og former som kan snurre rundt, er med til at stimulere barnets sanser fra en meget tidlig alder, som hjælper meget på udviklingen.

Ellers er andre pynteting til værelset garanteret også meget velkommen. Det kan eventuelt specificeres i forhold til barnet. Det kan være billeder med navn, fødselsdato, vægt, stjernetegn osv. En klassisk dåbsgave kan være en sparegris, eventuelt i metal, hvorpå man får indgraveret ting som navn, fødselsdato osv.

Gaver til barnets legeområde

Måden hvorpå børn får udviklet sanserne og hjernen mest, er ved at lege. For at hjælpe det bedst muligt på vej, så er legetøj i forskellige farver, former og materialer at foretrække. Du skal blot være opmærksom på hvilke materialer det er produceret i, og derudover om der er skarpe kanter på, da børn når en periode i livet hvor alt skal prøves at puttes i munden.

Til barnets legeområde vil et aktivitetstæppe være en ideel gave til barnedåb. Med sådan et tæppe får du et polstret tæppe som er blødt at kravle rundt på, og derudover er det i forskellige farver og skiftende materialer, som børn kan mærke på og udforske.

Bøger – Historier og sange

Hvis forældrene har lyst, så er det en rigtig god idé at læse højt for barnet. Derfor kan bøger være en rigtig god dåbsgave – Både historier og sangbøger.

Ved historier og sange, som forældrene læser højt eller synger fra barnet, vil barnet på et tidspunkt begynde at huske historierne, melodierne og nogle af teksterne. Det er endnu en ting som er med til at stimulere den kognitive udvikling hos barnet. Børnebøgerne findes der mange af, hvor der ved sangbøgerne er den klassiske ”De små synger”.