Glad baby
Skal din baby have økologisk tøj?

Bevidste valg til en sundere og gladere barsel

Picture of Af sponsor
Af sponsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Når man går på barsel, finder nybagte forældre sig pludselig i en ny situation. Hverdagen skal pludselig tilrettelægges efter et nyt menneske, og det kan derfor være svært at holde fast i de samme rutiner, som dem man havde før. Ønsker du at påvirke din barsel til det sundere, får du i denne artikel små fif og råd til, hvordan du kan påvirke din barsel.

Økologi sparer dig tid og hjælper på din samvittighed

Du har nok hørt det før – økologi. Et bevidst valg du kan tage i forhold til mad er, at købe økologisk. I de første seks måneder af din barsel spiser din baby brystmælk, og hvis du selv ammer betyder det, at det du spiser, kommer videre til din baby. Ved at handle økologisk, vælger forbrugere bevidst sprøjteprodukter fra, og bedre dyrevelfærd til. Du ved derfor at dine madvarer er så naturligt producerede som de kan være, og du kan have samvittigheden på plads. Ved at købe økologiske grøntsager, kommer du samtidig til at spare tid og til at spare vand. Økologiske grøntsager skal ikke vaskes i lige så lang tid som sprøjtede grøntsager, da de ikke indeholder sprøjteprodukter, som skal vaskes af. Den tid du sparer på at vaske grøntsager, kan i stedet bruges på din familie eller andet.

Sund stof er godt for planeten

Føler du at du vil tage dine bevidste valg med dig, fra din kost til dit klædeskab, er der forskel på det tøj du køber. Forældre som ønsker at undgå, at købe tøj indeholdende plastikstykker og kemikalier, eller blot ønsker at gøre en forskel for miljøet, kan overveje at investere i økologisk babytøj.  Økologisk tøj er produceret miljørigtigt, og produceret med minimalt brug af kemikalske stoffer, og samtidig er det lettere at nedbryde for planeten, når din baby vokser ud af det. Dette tillader dig som forældre at shoppe til dine børn, uden at have dårlig samvittighed i forhold til produktionen af tøjet.

Forkæl dig selv

Et sidste valg du kan træffe under din barsel, er at forkæle dig selv. Det kan ofte virke uoverskueligt, at få tid til at gøre noget for dig selv, når man har en lille baby. Når babyen endelig sover, er der vasketøj, opvask eller andre pligter der kalder. Men skulle du stå i en situation, hvor du pludselig har tid til at gøre noget for dig selv, vil du opleve at det giver dig overskud. Hvad vi hver især opfatter som selvforkælelse kan variere meget. Nogle foretrækker måske at shoppe på nettet, andre foretrækker at lægge en ansigtsmaske. Hvis du kun kan finde en enkel time, mens din baby sover, eller om det er om aftenen når du har puttet din baby du har tid, så husk at gør noget godt for dig.