9 ting du kan bruge din positive graviditetstest til

9 ting du kan gøre med din graviditetstest

Uanset om det er dit første eller dit syvende barn, så er en positive graviditetstest bare dejlig. Nogle mødre synes endda, at de er SÅ dejlige, at de bare MÅ gemmes for evigt – så skidt pyt om der er lidt tis på den.

Så hvis du selv er lidt i tvivl om hvad du kan gøre med din positive test, så kommer der lidt forslag her. 

1. Tag et billede og kyl den ud

På denne måde har du et minde i al evighed uden, at det går over i det “nasty”. Og hey, du kan endda sende det videre til alle veninderne så de kan dele din glæde mig dig.

2. Gem det i en “Den første tid” æske

Vil du absolut gerne gemme det fysiske memoir, så put den ned i en æske. Senere hen kan du også komme andre salgs af “De første ting” ned i den, fx De første sko, De første hårlokker osv.

3. Kom den i “Skuffen med vigtige ting”

Alle har en skuffe med vigtige ting, ik? Så hvorfor ikke lægge den her i. Det er sådan en skuffe hvor dine studenterpapirer ligger, de bedste billeder og din gamle dagbog. Så en positiv graviditetstest hører da bestemt også hjemme her.

4. Kom den ind i scrapbogen

Når du nu alligevel har planer om, at lave en scrapbog til dit barn, hvorfor så ikke komme testen med heri. Det er jo trods alt det første vigtige skridt i dit barns liv, så det er en fin grundsten at have her i.

5. Læg den i din vandrejournal

En anden mulighed er, at opbevare den i din vandrejournal. Det er her alle de andre grundlæggende ting om dit barn noteres, så hvorfor ikke også have selve testen her. Du bør dog nok tage den ud inden du kommer til jordemoderen, da hun nok ikke er helt så begejstret som dig.

6. Giv den i gave (til din partner)

I stedet for, at fortælle din partner at du er gravid, så gør det anderledes og pak testen ind som en gave og giv den som en overraskelse. Der er vidst ingen tvivl om, at enhver partner ikke lige havde set den komme.

7. Brug den til at fortælle verden at du venter dig

Mange venter med at sige, at de er gravide indtil de er blevet scannet, men når man er klar til at fortælle svigerfamilien og bedsteforældrene det, hvorfor så ikke pakke den ind til dem, og give dem denne særlige gave. Det vil de aldrig glemme dig for, men sæt lige proppen på testen inden, ik.

8. Hæng den på køleskabet

Som et supplement til ultralydsbillederne og 3D scanningsbillederne, som jo alligevel skal op at hænge på køleskabet, så kunne den positive graviditetstest jo være et fint supplement. Og når du så er ved at være ved termin kan du kigge på testen, og tilbage på de 9 måneder der er gået og glæde dig over hvor langt du nu er nået.

9. Læg den tilbage i æsken

Hvis du ikke kan få dig selv til at smide den ud, og du ikke mener nogle af de andre forslag er helt passende, så put den ned i æsken hvor den kom fra, læg den i badeværelsesskabet, og hver gang du tilfældigt lige støder på den, vil den være et kært minde for dig.

 

Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Personlig sparring med jordemoder Berit
  • Få kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Personlig sparring med jordemoder Berit
  • Få kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler