4 ting at bruge sommeren på som gravid

4 ting at bruge sommeren på som gravid

At være gravid er en skøn ting – dog kan det have visse begrænsninger med sig, som ikke altid er lige sjove. Der er både de hormonelle ting, men en graviditet kan også skabe visse begrænsninger for dig i forhold til hvad du ellers plejer at bruge de skønne sommerdage på. Men at holde sommerferie som gravid behøver på ingen måde at være en kedeligt. Her kommer fire ting, som du lave i løbet af sommeren, og som du bestemt vil få glæde af.

Skab balance i kroppen

Er du gravid, kan hverdagen være lidt som en rutsjebane. Nogle gange er det skønt, og du kan ikke stoppe med at smile, mens du på andre tidspunkter finder hele processen ekstrem hård. Derudover reagerer kvinders kroppe ekstremt forskellige, hvor nogle har en relativ problemfri graviditet, hvor andre skal kæmpe med kvalme og andre ubehagelige ting.

Men hvorfor ikke få styr på dette i sommerens løb? Vi kender alle den danske sommer, og vejret er alligevel ikke til at skulle nyde solens stråler hver dag. Du kan derfor bruge tid på eksempelvis meditation eller yoga, som er meget givende for mange. Det kan også være, at kropsterapi vil være ekstremt godt for dig. Det kan være gavnligt imod diverse belastninger og de stressede tider, du døjer med, og dermed give dig mere balance i kroppen.

Få kontrol over dit sind

At bruge tid på research og på den måde gøre sig mere klar rent mentalt kan også være en god ting at prioritere i sommerferien. Om du vælger at søge på ”mor og barn”, ”klargørelse af børneværelset” eller ”barnets første år” vil du helt sikkert kunne læse en masse tips fra diverse hjemmesider og blogs, der vil være givende.
Ved at undersøge nogle ting på forhånd og desuden få svar på nogle af dine mange spørgsmål, kan det hjælpe dig med at skabe mere overskud og opnå mere energi, som ellers nogle gange kan være svære at opretholde som gravid.

Måske har graviditeten taget hårdt på dig, og du det er ikke sikkert, du har fået snakket ud om alle disse følelser, du går rundt med. Det kan hurtigt blive ensomt, hvis man ikke får delt disse. For nogle vil en psykolog her være en god hjælp for netop at få snakket ud om de ting, der nager en.

Slap af med veninderne

Så snart barnet er kommet til verden, kommer især den første tid til at handle om barnet og kun barnet. Derfor kan nogle gravide fortryde, at de ikke fik prioriteret tiden op til fødslen sammen med deres veninder og hygget med god mad og skabt nye hyggelige minder.

Sommeren er det perfekte tidspunkt til dette. Ikke nok med at de fleste her har mere overskud og tid på grund af feriedage og det flotte vejr, så giver netop vejret en masse muligheder for sjove aktiviteter, I kan lave – også selvom du er gravid.

Skab tid til selvforkælelse

Selvforkælelse er ikke noget, der står særlig højt på alle mødres lister. I stedet går hverdagen med praktiske ting og sager, så snart barnet er født.

Sommerferien burde du derfor prioritere alt det, som du holder af, men som du muligvis ikke får lige så meget tid til at løbet af de første par måneder som nybagt mor.

Det kan være, du fortjener en god omgang massage, skal købe et flot smykke, der kan minde dig om netop graviditeten eller få ordnet neglene eller dit hår. Mulighederne er mange, men at bruge tid på sin egen skønhed – både den indre og ydre – kan være ekstremt givende, når det kommer til glæde og overskud.

Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Personlig sparring med jordemoder Berit
  • Få kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Personlig sparring med jordemoder Berit
  • Få kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler