Grøntsagsmos fra 4 måneder
Få inspiration til hjemmelavet grøntsagsmos.

Grøntsagsmos fra 4 måneder

Af Jordemoder Berit
Af Jordemoder Berit

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Det tager ikke ret lang tid at lave hjemmelavet mad til sit barn. Og det giver den store fordel, at du ved præcist, hvad der er i maden. Få inspiration til den første hjemmelavet grøntsagsmos.

Ingredienserne i denne opskrifter kan være økologiske eller ikke-økologiske, ligesom der heller ikke er nogen krav til bestemte mærker af mel eller modermælkserstatning.

I starten er det måske nok for barnet at smage en mundfuld eller to, mens det efterhånden, som barnet bliver ældre og spiser mere, kan blive nødvendigt at lave dobbeltportion af opskrifterne for at mætte barnet.

Kartoffelmos eller mos af rodfrugter – til et barn

Rodfrugter som søde kartofler, pastinak, persillerod, knoldselleri og selvfølgelig kartofler kan tilsættes gulerod, blomkål eller broccoli. Prøv med en type grøntsag i nogle dage i træk, så barnet vænner sig til smagen, inden du skifter til en anden.

  • 2 mellemstore kartofler/rodfrugter
  • Vand
  • ½ dl færdig modermælkserstatning
  • 1 tsk. fedtstof

Kartoflerne/rodfrugterne skrælles og skæres i mindre stykker, der koges møre i vand i ca. 15 min. Vandet hældes fra, og kartoflerne moses med en gaffel eller presses gennem en sigte. Mælk røres i, indtil mosen har en passende konsistens, og fedtstof røres i.