Vil du synge 1 sang for dit ufødte barn?

Sang for det ufødte barn

Synger du for dit barn i maven under din graviditet?
Det kan faktisk være en god ide at synge eller nynne en sang for maven, fra du er halvvejs i din graviditet. I artiklen her kan du læse mere om, hvorfor det betaler sig at synge eller nynne for det lille barn i maven.

Hørelse er udviklet

Fra cirka halvvejs i graviditeten er dit barns hørelse udviklet og din lille baby vil hver dag ligge og lytte med på alt hvad der foregår ude i den store verden.
Det betyder også at barnet kan høre dig og de mennesker der er omkring dig.

Sang kan have indflydelse på evnen til at lære at tale

Forskning har vist at hvis en gravid kvinde, fra uge 28 og frem til fødslen, næsten dagligt synger eller nynner den samme sang for sit ufødte barn, vil barnet huske sangen helt op til 4 måneder efter fødslen. Det betyder altså, at en baby kan lære i en meget ung alder, og lagre denne læring i hjernen i flere måneder.

Forskerne mener at denne tidlige læring, kan have indflydelse på, hvor let det bliver for barnet at lære at tale, når den tid kommer.

Dermed er der altså god chance for at du, allerede i graviditeten, kan hjælpe dit barn på vej i forhold til det at lære at tale.

Lad den søde sang komme fra mor

Det bedste musik du kan udsætte dit barn for, er din egen sang og nynnen. Din stemme udgøre noget velkendt for barnet i maven. Derfor vil din stemme også være forbundet med tryghed og jo bedre dit barn lærer din stemme at kende, jo mere tryg vil dit barn også være ved din stemme både før og efter fødslen.

Derfor er mit bedste råd til dig, at du vælger en sang, som du gerne vil lære dit barn. Syng den sang mindst 5 gange om ugen for dit lille barn i maven. Når så dit barn bliver født, vil du kunne bruge præcis den samme sang, til at berolige dit barn, når der opstår uro og gråd.

Uro og gråd er barnets første måde at kommunikere på. Det betyder også at den første tid med barnet kan være forbundet med en del uro og gråd. Når dette sker, er det rart at have nogle redskaber, så du kan hjælpe barnet med igen at finde ro. Hvis du kunne tænke dig at få endnu flere redskaber, vil jeg anbefale at du ser mit webinar “Den første tid med baby“.

Pas på med for mange og for høje lyde

Hvis du vælger, at du gerne vil stimulere dit lille barn i maven, er det vigtigt, at du ikke overdriver. Der kan nemlig opstå overstimulering, som kan påvirke dit barn negativt.
Tidligere forsøg på rotter har vist, at støj kan være skadeligt for den neurale udvikling hos det ufødte barn.

Derfor frarådes det, at du sætter højtalere direkte til maven. Brug i stedet din egen stemme og syng eller nyn for dit ufødte barn.

God fornøjelse med sangen.

Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler