Rå og kogt frugtmos fra 4 måneder

Rå og kogt frugtmos fra 4 måneder

Det tager ikke ret lang tid at lave hjemmelavet mad til sit barn. Og det giver den store fordel, at du ved præcist, hvad der er i maden.

Ingredienserne i disse opskrifter kan være økologiske eller ikke-økologiske, ligesom der heller ikke er nogen krav til bestemte mærker af mel eller modermælkserstatning.

I starten er det måske nok for barnet at smage en mundfuld eller to, mens det efterhånden, som barnet bliver ældre og spiser mere, kan blive nødvendigt at lave dobbeltportion af opskrifterne for at mætte barnet.

Rå frugtmos

Der kan laves rå frugtmos af forskellige modne frugttyper: Banan, pære, æble, fersken, kiwi og melon. Frugten gøres ren, hvorefter den moses med en gaffel eller rives på et rivejern. Den rå frugtmos skal spises med det samme.

Kogt frugtmos

Man kan koge næsten al slags frugt til mos, måske lige på nær banan og melon. Frugttyper, der er velegnet til kogning er: pære, æble, jordbær, solbær, stikkelsbær og fersken.


Fremgangsmåde

Frugten renses, og skræl, sten og kernehus fjernes. Frugten skæres i mindre stykker og bringes i kog i lidt vand. Lad frugten simre under låg i omkring 15 min, før den moses. Hvis mosen er for tynd, kan man lade den koge lidt ekstra uden låg, så fordamper vandet efterhånden og gør mosen mere fast. Mosen presses gennem en sigte eller blendes. Den kan serveres kold eller lun.

Sveskemos – til 1 barn i 2-3 dage

Hvis dit barn lider af hård mave, hvilket kan forekomme i overgangsperioden mellem bryst og fast føde, så kan sveskemos være en hjælp. Ud over den positive effekt på fordøjelsen, så er sveskemos en rigtig, god frugtmos til børn, da den smager meget sødt.

100 gr. svesker uden sten
3 dl vand

Svesker og vand simrer under låg i 15 min.
Mosen blendes og serveres kold eller lun.

BabySam