Modermælkserstatning

Modermælkserstatning

Der kan være mange grunde til at vælge amningen fra. Og hvis man gør, så kan man give barnet modermælkserstatning lige fra fødslen. Dette er særligt sammensat, så det tilgodeser spædbarnets behov. Derfor behøver et barn, der får modermælkserstatning, ikke væske ud over modermælkserstatningen.

Dette gælder for barnet, når det er rask. Børn, der får modermælkserstatning skal fortsætte med dette sideløbende med overgangskosten, indtil barnet fuldt ud kan ernæres med almindelig mad. Børn, der får modermælkserstatning, ligesom børn, der får modermælk, skal begynde at have introduceret overgangskost ved 4-6 måneders alderen.

Tilberedning af modermælkserstatning

Det er mest normalt at opvarme modermælkserstatningen i en flaske i mikrobølgeovnen. Flasken skal stå i mikroovnen uden låg eller suttehoved, der først påsættes efter opvarmningen. Efter modermælkserstatningen er blevet opvarmet, så skal flasken rystes, så varmen fordeler sig. Det er meget vigtigt at tjekke mælkens temperatur på din håndryg eller undersiden af din arm, hvor huden er tynd, så barnet ikke brænder sig.

Modermælkserstatning gives som regel i flaske, og det er vigtigt at give barnet nærhed og omsorg under flaskegivningen, da børn, der bliver ammet, naturligt opnår denne nærhed med deres mor under måltidet. Dette er vigtigt, også for børn, der får flaske. Derfor hav barnet hos dig, mens det spiser. Giv barnet opmærksomhed, og gør måltidet til noget hyggeligt og intimt.

Modermælkserstatning kan bla. købes i Matas. Se dere udvalg her.

Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

INKL. GAVEKORT PÅ 250,- TIL VORES FORLØB
PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
  • Velkomstgave på 250 kr. til et valgt frit forløb hos Berit
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler