Grøntsagsmos med kød og fisk fra 6 måneder

Grøntsagsmos med kød og fisk fra 6 måneder

Kartoffel- og sellerimos med dampet rødspættefilet – til et barn

· 2 mellemstore kartofler
· 1 lille stykke knoldselleri eller persillerod
· Vand
· 1 tsk. fedtstof
· ½ dl færdig modermælkserstatning eller sødmælk
· 1 lille stykke rødspættefilet

Kartofler og selleri skrælles og skæres i mindre stykker. Grøntsagerne koges i vand under låg i ca. 15 min, til de er møre. Vandet hældes fra, og grøntsagerne moses med en gaffel. Mælk og fedtstof røres i. Rødspættefileten, der skal dampes i lidt vand under låg i 2-3 min, kan serveres sammen med mosen eller røres i.

Kartoffel- og gulerodsmos med kyllingelever – til et barn

  • 1 stor kartoffel
  • 1 gulerod
  • Vand
  • ½ modermælkserstatning eller sødmælk
  • 1 tsk. fedtstof
  • 25-50 g kyllingelever (kan købes frossent i eksempelvis Kvickly eller Netto)

Kartofler og guleroden skrælles og skæres i små stykker. Grøntsagerne koges møre i ca. 15 min, hvorefter vandet hældes fra, og grøntsagerne moses med gaffel. Mælk og fedtstof tilsættes. Kyllingeleveren koges i vand i ca. 5 min, hvorefter den skæres i små stykker, der moses med en gaffel og til sidst røres i mosen.

Kartoffel- og broccolimos med kødboller – til et barn

Der kan med fordel laves en stor portion kødboller, der fryses ned, sådan at det er let at tage én kødbolle op. På denne måde bliver det lettere at have hjemmelavet mad til en travl dag.

Fars til flere portioner:

  • 200 g hakket kød af svin eller kalv (oksekød kan være lidt for sejt i starten, da det ikke indeholder så meget fedt som svine- og kalvekød)
  • 4 tsk. hvedemel eller havregryn
  • 1 æg
  • ½ dl sødmælk eller modermælkserstatning
  • 2 mellemstore kartofler
  • 1 lille stykke broccoli
  • Vand
  • ½ dl færdig modermælkserstatning eller sødmælk
  • 1 tsk. fedtstof

Ingredienserne til farsen blandes, og kødbollerne formes med en teske og lægges forsigtigt ned i kogende vand, hvor de simrer i 5 min.

Kartoflerne skrælles og broccolien renses og skæres i små stykker. Grøntsagerne koger under låg i ca. 15 min, til de er møre. Vandet hældes fra, og grøntsagerne moses med en gaffel. Fedtstof røres i, og mælk tilsættes, indtil konsistensen er passende. Kødbollerne kan serveres ved siden af mosen i små bidder, men kan også røres i mosen.

Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

INKL. GAVEKORT PÅ 250,- TIL VORES FORLØB
PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
  • Velkomstgave på 250 kr. til et valgt frit forløb hos Berit
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler