Grød fra 6 måneder

Grød fra 6 måneder

 Havregrød – til et barn

· 1 ½ dl vand
· ¾ dl havregryn
· 1 tsk. fedtstof
· ½ dl modermælkserstatning eller sødmælk

Vand og havregryn koges ved middelvarme i 1-2 min. Grøden tages af blusset, og fedtstoffet røres i. Tilsæt mælk, indtil grøden har den rette konsistens. Havregrød smager godt med revet æble ovenpå.

Speltgrød – til et barn

  • 1 dl vand
  • 2 spsk. speltmel (speltmel til babymad kan købes i helsekostforretninger)
  • 1 tsk. fedtstof
  • ½ dl modermælkserstatning eller sødmælk

Vand og speltmel piskes sammen under kogning og simrer i ca. 2 min, hvorefter fedtstoffet røres i, og mælken tilsættes, til grøden har den rette konsistens. Grøden afkøles og er færdig.

Øllebrød – til et barn

  • 2 dl vand
  • 2 skiver rugbrød
  • Modermælkserstatning, sødmælk eller pisket fløde

Rugbrødet lægges i blød i vandet i ca. 2 timer, hvorefter det hele koges ca. 2 min. Så presses det igennem en sigte, og grøden er klar. Hæld lidt mælk ved eller giv en smule flødeskum på.