Grød fra 6 måneder

af | 18.07.2016

 

 Havregrød – til et barn

· 1 ½ dl vand
· ¾ dl havregryn
· 1 tsk. fedtstof
· ½ dl modermælkserstatning eller sødmælk

Vand og havregryn koges ved middelvarme i 1-2 min. Grøden tages af blusset, og fedtstoffet røres i. Tilsæt mælk, indtil grøden har den rette konsistens. Havregrød smager godt med revet æble ovenpå.

Speltgrød – til et barn

  • 1 dl vand
  • 2 spsk. speltmel (speltmel til babymad kan købes i helsekostforretninger)
  • 1 tsk. fedtstof
  • ½ dl modermælkserstatning eller sødmælk

Vand og speltmel piskes sammen under kogning og simrer i ca. 2 min, hvorefter fedtstoffet røres i, og mælken tilsættes, til grøden har den rette konsistens. Grøden afkøles og er færdig.

Øllebrød – til et barn

  • 2 dl vand
  • 2 skiver rugbrød
  • Modermælkserstatning, sødmælk eller pisket fløde

Rugbrødet lægges i blød i vandet i ca. 2 timer, hvorefter det hele koges ca. 2 min. Så presses det igennem en sigte, og grøden er klar. Hæld lidt mælk ved eller giv en smule flødeskum på.

Hvor nyttig var dette?

Følg dit graviditetsforløb uge for uge.

Emailen findes i forvejen Klik her for at logge ind

Udregn min termin

Indtast din sidste menstruations første dag


Vælg den region du skal føde i

Pin It on Pinterest