Bøger om børn og børneopdragelse

Bøger om børn og børneopdragelse

I dag vil de fleste forældre deres børn det godt. Så de prøver at gøre, hvad de kan for at skabe en god opførsel sammen med deres børn. Men det hænger også uvægerligt sammen med det at være forældre at have dårlig samvittighed, så derfor søger mange information eller gode råd til forældrerollen i diverse bøger om børn og børneopdragelse.

Mange bøger om opdragelse eller om livet med børn er svære at omsætte i praksis. De er ofte anvisninger på, hvordan man bør opføre sig overfor sine børn. Det er helt sikkert en god ide at opsøge information og gode råd om forskellige aspekter af livet med børn. Men man skal være opmærksom på, at det kan være svært at omsætte de gode råd til virkelighed, da man måske føler, man skal lave helt om på sig selv.

I pressede situationer er de fleste tilbøjelige til at handle instinktivt eller ubevidst gøre, som der er blevet gjort mod dem, da de selv var små. Derfor er det vanskeligt at ændre sin opførsel ud fra en bog om opdragelse. De fleste bøger om opdragelse eller børns opførsel kan skabe en slags ide om, at der er én rigtig måde at opdrage børn på.

En moralsk anstændig og politisk korrekt måde, der ville gøre underværker for dig som forældre, hvis du fik knækket koden. Men det er svært at knække den kode, for der er ikke én rigtig måde, og livet med børn bliver aldrig problemfrit.

Derfor kan det nogle gange skabe en følelse af utilstrækkelighed at læse bøger om børnepsykologi og opdragelse, fordi det er en utopisk beskrivelse af, hvordan man bør behandle børn. Det er mere vigtigt at opfatte denne type bøger som inspiration eller gode råd, men ikke en dom over, hvor god en forældre du er.

Bøger om børn og børneopdragelse

Der er en anden ting, man kan gøre, hvis man synes, der er nogle områder i børneopdragelsen eller i ens måde at takle sine børn på, som man føler har brug for en ændring eller belysning. Man kan læse noget om de psykologiske årsager til, hvorfor man reagerer, som man gør.

Denne type læsning er ikke opbygget så sort og hvid, som mange andre bøger om børn er det. De er snarere bøger, der taget højde for, at alle mennesker indeholder både gode og grimme følelser, som uvægerligt vil være der. En belysning af grundene til ens handlingerne kan være medvirkende til, at man bliver bedre i stand til at forstå sig selv og sine handlinger, og derved forhåbentlig bedre være i stand til at vurdere om, disse handlinger er gavnlige eller ej.

De fleste handler dårligt i pressede situationer, hvor de oftest ikke har det fulde herredømme over sig selv pga. vrede eller magtesløshed. At få belyst årsagen til disse følelser kan være en god måde at få begyndt på en ændring af et dårligt handlingsmønster.

Held og lykke med læsningen, der under alle omstændigheder er oplysende.

Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

INKL. GAVEKORT PÅ 250,- TIL VORES FORLØB
PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
  • Velkomstgave på 250 kr. til et valgt frit forløb hos Berit
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler