Anmeldelse: Da Knud kom ud
Bogen til dig der har et barn, som skal være storesøster eller storebror.

Anmeldelse: “Da Knud kom ud”

Af Jordemoder Berit
Af Jordemoder Berit

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

“Da Knud kom ud” er en fantastisk bog som handler om hvordan det går til når familien udvides

Skrevet af Susanne Warming og Jesper Manniche.

Bogen ”Da Knud kom ud” er en børnebog som hjælper børn (og voksne) med at forstå hvad en fødsel egentlig er. Der sættes fokus på hvor naturligt og festligt en fødsel er, men også hvor stor en begivenhed det er for hele familien.

Det at forstå fødslen af et barn kan være svært, selv for voksne, så når et lille barn står foran at skulle være storesøster eller storebror, kan der melde sig mange spørgsmål om den voksende mave og den kommende søster eller bror. ”Da Knud kom ud” formår at svare på mange af disse spørgsmål.

Bogen har en charmerende vinkel idet det er Knud, altså den lille baby, som skal fødes, der er ”jeg” fortælleren. Vi følger simpelthen Knud hele vejen, fra slut i graviditeten til han er kommet til verden.

Masser af gode råd til både børn og voksne

Det fremgår med alt sin tydelighed, at den ene af bogens forfattere er jordemoder. Det ses igennem de små faktabokse som findes i bogen “Da Knud kom ud”. Her finder man både direkte og indirekte gode råd, til den kommende mor og far, som kan bruges til fødslen. Det er både små og store som kan finde forståelse, gode råd og opgaver i disse bokse, hvilket også bevidner at denne bog er til både børn og voksne.
De illustrative tegninger gør, at bogen såmænd også kan bruges til de mindste børn, og de lidt større børn har forfatterne, som nævnt, forsøgt at fange igennem forskellige opgaver rundt omkring i bogen, hvilket er meget vellykket.

Ikke kun til de familier som har valgt hjemmefødsel

Selvom selve fødslen i “Da Knud kom ud” foregår ved en hjemmefødsel, kan familier som planlægger en hospitalsfødsel, sagtens få rigtig god glæde af bogen.
Den kan hjælpe på forståelsen af den kommende store begivenhed, uanset hvor lillesøster eller bror skal fødes. Så efter min mening, er der rigtig mange børn, og deres voksne, som venter på en lillesøster eller lillebror, som vil have god visuel glæde af bogen.
Det er en fantastisk bog, som på en rigtig god måde beskriver, hvor naturligt en fødsel er og hjælper både store og små, med at have en naturlig tilgang til det at skulle fødes.

Som ren drengemor kunne jeg nu godt have tænkt mig at storesøster i bogen havde været illustreret med et mere unisex udseende. Dette for, at de mange kommende storebrødre bedre vil kunne identificere sig med bogen, idet storesøster i oplæsningen snildt kan udskiftes med storebror.
Men når det er sagt, skal det siges, at min søn på 3 år var vild med bogen, og aften efter aften har han ønsket at læse den, og det er endda selvom han ikke står overfor at skulle være storebror! Så kort sagt:

Da Knud kom ud er efter min mening et ”must have” for dem som står over for en familieforøgelse.