Chiliplastre som smertelindring

Vind chiliplastre

OBS VEDR. CHILIPLASTER!

Vær opmærksom på at chiliplaster på nogle fødesteder kan blive en hindring for anlæggelse af Epidural og kejsersnit udført i lokalbedøvelse. Så overvej helt at undgå chiliplaster.

Chiliplaster til fødslen

Chiliplaster henvender sig til kvinder, som ønsker en så naturlig smertelindring som mulig!
Hos Amoxa.com har vi mødt Jordemoder og Akupunktør Helle Ella, som igennem de sidste 10 år har anbefalet brugen af chiliplastre som en naturlig smertelindring under fødslen.

Hvordan virker plastret?

Et uddrag af det aktive stof Capsicum fra Chilipeber er det virkestof som anvendes i plastret. Det bedøver i området hvor plastret sidder, idet stoffet har en lokal nerve lammene virkning.  Kroppens egne smertereceptorer overstimuleres, når disse overstimuleres, kan de ikke længere reagere på de påvirkninger, som normalt fremkalder smerte, der er dermed sket en lammelse af nerverne i området. Udover en nerve lammene effekt øger stoffet kroppens egen endorfin frigørelse, hvilket betyder at der åbnes op for kroppens eget smertelindrings system i præcis det området plastret dækker.

9 ud af 10 fødende kvinder har god smertelindrende effekt af Chiliplaster

Helle Ella har gennem årene forsøgt sig med plastrene på egen krop og i gennem god feedback fra mange af de fødende hun har haft gennem hendes klinik. På den måde har hun fundet den dosis, som er helt rigtigt ved en fødsel, samt den helt rigtige forhandler af Chiliplastrene.
Hun fortæller at tilbagemeldingerne fra de fødende er – at 9 ud af 10 mødre har god smertelindrende effekt af plastret under deres fødsel.
Et chilliplaster kræver selvfølgelig at man tåler plaster, men også at man tåler det aktive stof som findes i plastret. Nogen oplever kraftig irritation, lokalt hvor plastret sidder. Det kan være så kraftigt, at huden bliver ildrød og irriteret. Derfor anbefaler Helle Ella, at man klipper et lille hjørne af plastret og afprøver dette før fødslen går i gang. På den måde kan man sikre sig, at der ikke opstår en allergisk reaktion, med ubehag til følge, under fødslen.

Pakkerne
I chilipakkerne fra Helle Ella finder man 2 styk plastre, som ifølge Helle Ella, er præcis hvad man har brug for igennem fødslen. Det ene anbefaler hun at man sætter over lænden og det andet kan klippes i mindre stykker og placeres fortil hvor ve smerten sidder. Plastret kan sidde i flere dage og kan sagtens tåle vand, hvis man ønsker at supplere med vand som smertelindring eller en vandfødsel.

Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Personlig sparring med jordemoder Berit
  • Få kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Personlig sparring med jordemoder Berit
  • Få kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler