Har du noget på hjerte? Du kan nemt give din mening til kende ved at logge ind med Facebook

Hvorlænge holder I barsel??

14 posts / 0 new
Last post
Hvorlænge holder I barsel??

Jeg tager 1 år ca. Det passer nemlig med at jeg skal føde sidst i september og så kan jeg starte på studie igen 1 september året efter :)

jeg holder til januar da jeg ikke har mulighed for at starte op på studiet til august næste år.. og hvis ikke lillepigen kan få en plads nogen steder dertil så holder min kæreste barsel fra januar og til pladsen er kommet..

evt så kig på institutionernes hjemmeside eller ring og snak med dem i er interesseret i og hørt hvad de har af retningslinier omkring alder mht. opstart..

Hej:)

Jeg er på barsel og jeg holder barsel til november og det er så 10 mdr.
Ang. Dagpleje/vuggestue - vi har valgt at når hun er 7 måneder så kører vi hende langsomt ind i dagplejen. Sådan så hun er der de første gange et par timer med mig et par gange om ugen og så alene i 1-2 timer et par gange om ugen og så langsomt øger det så når jeg starter igen så er hun kørt godt og langsomt ind da dagplejen skal være noget positivt og ikke et sted mor og far bare smider hende af :)

Håber det ku hjælpe :)

Jeg har ikke undersøgt det endnu, men regner med at tage al den barsel, jeg overhovedet kan få (det er vel et år). Men den beslutning hænger også sammen med min arbejdssituation - er universitetsansat og arbejder på et to-årigt forskningsprojekt. En lang barsel vil kunne 'forlænge' min ansættelse med et år og give mig lidt tid til at overveje næste skridt. Plus, min kæreste har ikke rigtig mulighed for at tage barsel... Så det afhænger nok an ens individuelle sociale og økonomiske og arbejdsmæssige situation....

hej.. jeg holder 1 års barsel..
og det har jeg bestemt da jeg vil nyde tiden med min søn fordi der sker bare så meget det 1 år..

Hej piger.

Tak for jeres svar. :D

Jeg tror også jeg vælger at tage 1 år, syntes bare det er svært lige at gennemskue nu, hvornår et barn er klar til at komme ud i den store verden uden mor og far. :p Man ved jo ikke hvad deres behov er. Men syntes de fleste tager 1 år. eller også fordeler man det jo imellem mor og far. Men da min kæreste heller ikke sådan lige kan tage fri et par måneder, bliver det min tjørn.. :p Men det gør mig nu heller ikke noget. Tror det er hel vildt hvor meget der sker på 1 år, med et barn. ;)

Det bliver også 1 år for mit vedkommende.. :)

Mht hvornår barnet er klar til at komme i instutition så er det selvfølgelig meget individuelt.. MEN, vil dog sige.. Jeg har arbejdet som pædagogmedhjælper i en vuggestue hvor vi fik et lille pus på 6 måneder ind (fuld tid) - og det var bare synd! Hun var ulykkelig det meste af dagene i det første lange stykke tid.. :(

Sys også det er tydeligt at mærke at en så lille baby er meget afhængig af sine forældre og den tryghed, omsorg m.m. de giver.. Det mener jeg ikke at pædagoger m.m. kan kompencere for..

uha.. har også prøvet en lille en på 6 mdr.. det er ikke sjovt nej.. mest fordi man har behov for en ekstra mand til at hjælpe.. da en så lille en behøver mere hjælp end dem der er ældre..

nå men som gennemsnitsalder i en vuggestue er det, for kbh's vedkommende, i hvert fald fra 10.-12. måned, ved opstart..
her er de ikke på samme måde afhængige af en forælder som tidligere, de begynder så småt på at skulle drikke selv af en kop, spise selv, gå og en masse andre nye ting.. her lærer de også meget bedre af børn på deres egen alder eller dem der lige er et par måneder ældre da de har nogenlunde samme motorik og derved kan relatere bedre til andre børn end ens forældre, da vi jo har gjort det vi nu gør i efterhånden mange år..

desuden så skal pædagogen også kun være en tillidsperson og hjælper til udviklingen af selve barnet og ikke dets forældre.
- så ja, Skruk, der er bare nogle områder en pædagog ikke kan kompensere for.. :)

[quote="Skruk"]Det bliver også 1 år for mit vedkommende.. :)

Mht hvornår barnet er klar til at komme i instutition så er det selvfølgelig meget individuelt.. MEN, vil dog sige.. Jeg har arbejdet som pædagogmedhjælper i en vuggestue hvor vi fik et lille pus på 6 måneder ind (fuld tid) - og det var bare synd! Hun var ulykkelig det meste af dagene i det første lange stykke tid.. :(

Sys også det er tydeligt at mærke at en så lille baby er meget afhængig af sine forældre og den tryghed, omsorg m.m. de giver.. Det mener jeg ikke at pædagoger m.m. kan kompencere for..[/quote]

Det er lige præcis der mine tanker er.. Jeg kunne ALDRIG drømme om at sende et 6 måneders barn i vuggestue eller dagpleje. Det ER bare for tidligt efter min mening. Jeg tænker ligeså meget over at hos os skal jeg helst amme sålænge som muligt, grundet kæresten har forskellige former for allergi, så kan ikke lige se hvordan det skal passe hvis barnet stadig ammes som 6 måneder. Men nå det giver et finger preg, at de fleste vælger 1 år til deres børn.. :)

Nej 6 måneder er for tidligt på fuld tid - det var da synd:(
Synes det er passende at begynde langsom at kører dem ind ved 7-8 mdr alder så har man 4-5 mdr til at kører sit barn ind inden mand starter . Og de siger - de kloge - at børn skal køres ind og langsomt. Ellers ser børn vuggestuen/dagplejen som noget negativt.

Så ville anbefale du kørte dit barn langsomt ind i det, når den tid kommer og måske tager det 3 uger så du sikker på at gå fra den lille i nogle timer et Pat gange om ugen eller 2 mdr. Men gør man det i forholdsvis god tid så der heller ik grund til stress og barnet kan mærke i hygger jer og slapper af når i er der nede sammen.

Snakkede med min mor om din tråd her - hun er social-pædagog med nogle forskellige videre uddannelser( ikke for at sige jeg har mere ret end andre, men bare for pointen, at hun arbejder og har altid arbejdet med børn . Så har det fra pålidelige :)

Held og lykke fremover :)

Hej igen..

Okay.. Det lyder meget fornuftigt at køre dem ind stille og roligt. Det var også min plan at gøre det. Spørgsmålet er bare hvordan og hvornår barnet er klar til det.. Jeg satser da også på at skulle ud og mødes med andre børn og forældre så de også lære at omgåes med andre børn. :o

Ved nogen af jer iøvrigt om man SKAL have en fuldtidspasning til sit barn? prøver at søge lidt efter det, men kan ikke rigtig lige finde noget om det. Jeg arbejder nemlig 30 timer i ugen. Så vi får ikke brug for en fuldtidsplads.. Og hvis det er deltids, hvornår skal barnet så hentes?? :p

Hej igen.

Det er jo individuelt fra børn hvornår de er klar. Man skal bare passe på man ikke siger at børnene ikke er klar når det egentlig er forældrene, det fjorde Lin søster med hendes børn og det har resulteret i en dreng der ikke tør sige noget til andre, søger opmærksom konstant, osv og en lille pige der skriger hver gang mor og far går. De ventede alt for lang tid med at kører dem stille ind.

Du kan komme og hente dit barn når du vil - jeg er i
Også på deltidsarbejde og nogle dage har jeg 3 timer og andre 5-6 og de kan jo ik bestemme hvornår du henter dit barn. Så tror det er en alm. Vuggestue el. Dagpleje og så aftaler du bare med dem hvordan din uge ser ud:)

angående institutionen så er det forskelligt fra sted til sted.. derfor er det også vigtigt at du læser om de forskellige steder...

deltidspladser er noget der bliver vedtaget ved nogle møder i de forskellige institutioner og derfor er det ikke ens..

Log in or register to post comments